31691
Książka
W koszyku
Przetwory w gospodarstwie domowym / Kazimiera Pyszkowska. - Wydanie 3. - Warszawa : Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne, 1982. - 182 strony : ilustracje ; 21 cm.
We współczesnym gospodarstwie domowym dużą popularnością cieszą się wszelkiego rodzaju przetwory z warzyw, owoców i mięsa. Nawet w tych regionach, gdzie jeszcze do niedawna tylko kiszenie i wędzenie były znanymi metodami przetwórstwa domowego, obecnie gospodynie zapełniają swoje spiżarnie szerokim asortymentem przetworów, utrwalanych różnymi metodami. Przyczyny tej popularności są zrozumiałe. Przetwory ułatwiają gospodyni przyrządzanie codziennych posiłków, co jest ważne szczególnie w okresach nasilonych prac polowych. Stosowanie przetworów umożliwia prawidłowe żywienie rodziny w ciągu całego roku, co jest jednym z podstawowych warunków zdrowia, szczególnie dzieci i młodzieży.
Status dostępności:
Wypożyczalnia Moszczenica
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W 64 (1 egz.)
Wypożyczalnia Srock
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W 64 (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej